[MWC] Huawei predstavio Ascend P2 telefon

Objavila u 24/02/2013 u 23:44

Huawei Ascend P2Kompanija Huawei iskoristila je izostanak drugih velikih premijera i dan pred zvaničnog otvaranja Mobile World Congress-a predstavila je svoj novi pametni telefon Ascend P2, ali i novu strategiju svog tržišnog nastupa – ukratko rečeno Huawei će mnogo veću pažnju u narednom periodu posvetiti razvoju brenda prema krajnjim korisnicima. U tome bi trebalo da im pomogne upravo promocija Ascenda P2 za kojeg kažu da je najbrži pametni telefon na svetu, bar kada je reč o prenosu podataka…

Huawei Ascend P2

Ascend P2 je super tanak (8mm), pogoni ga Android 4.1 (Jelly Bean). Huawei je sa ovim telefonom izbacio i njihov Emotion UI v1.6 koji deluje interesantno i malo drugačije od ostalih. Ima IPS ekran od 4.7 inča sa rezolucijom od 720p. Ekran ima i Gorilla Glass 2. Recenziju njegovog prethodnika Huawei Ascend P1 možete videti na linku.

Telefon ima Huawei-jev quad core čip (Huawei K3V2) sa radnim taktkom od 1,5 GHz. Ima 1 GB RAM i 16 GB interne memorije, nema slot za SD karticu. U pitanju je telefon sa LTE podrškom, ima LTE Cat4 čip. Zadnja kamera na ovom modelu ima 13 MP sa BSI i HDR mogućnostima. Može da snima 1080p video sa 30fps. Prednja kamera ima 1,3 MP. Baterija na ovom modelu je 2420 mAh.

Huawei Ascend P2 će biti dostupan na globalnom tržištu u drugom kvartalu 2013 za nekih 399 eura.

Pogledajte video izveštaj koji je napravila ekipa sa LiveTv-a u Barseloni.

2013_02_24_MWC_2013_Huawei_P2

Tags: BarselonaEmotion UIHuawei Ascend P2konferencijaMWCPresssajam

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • BSI mi je najzanimljiviji ovde, iako je i to vidjeno do sad, na Xperia Arc recimo, nismo videli 13Mpx varijantu takvog senzora. Ostalo je so last year, 4.7″, 720p, 1GB RAM (mada nisam protiv ostajanja na 4.7″ umesto skoka na 5″, imao sam utisak da ce SVI da naprave 5″ 2GB RAM fullHD varijante, a evo, nije tako).
    Ovo ce da bude zanimljiv uredjaj za testiranje, zbog njihovog procesora i novog cipa za kameru, ali why oh why nisu dodali jos giga RAMa?
    (ako nekog slucajno zanima sta ce mi 2GB, jedna rec: Chrome)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *