LG predstavio Optimus G

Objavila u 18/09/2012 u 15:09

lg optimus gDanas je LG predstavio njihov novi “flagship” telefon, Optimus G. Telefon je debljine 8,45 mm i radi se o još jednom quad core uređaju. Telefon ima Qualcomm-ov Fusion 3 čipset koji spaja quad core Snapdragon S4 Pro SoC na 1,5 GHz sa 2G/3G/LTE podrškom.

Ovo je prvi pametni telefon na tržištu sa Qualcomm-ovim quad core procesorom, evo i promo klipa:

 

 

Telefon ima čak 2 GB RAM-a i ekran veličine 4,7 inča sa rezolucijom 1280×768 i to sa 320ppi. Radi se o True HD IPS PLUS ekranu sa Zerogab Touch tehnologijom. Ima Li-polimer bateriju od 2100 mAh. Radi se bateriji nove generacije, kako je LG predstavio u promo klipu:

 

 

LG Optimus G ima zadnju kameru od čak 13 MP. Koliko primećujem LG je ovog puta bacio akcenat upravo na kameru. Kažu da je čip ovog modula za kameru ultra tanak i da je pored toga ovo najbolja kamera koja se ugrađuje u telefone. Kamera ima f/2.4 i tu je i LED blic. Ima i prednju kameru od 1,3 MP.

 

 

Telefon ima 32GB interne memorije i nema microSD slot. Tu su i ostale standardne specifikacije kao što su: WiFi, Bluetooth 4.0, A-GPS, NFC i DLNA. I sve to upakovano u Ice Cream Sandwich.

Što se dizajna telefona tiče, radi se o mešavini LG Chocolate i Prade, upakovano u unibody kućište i težak 145 grama. Uh, rado bih testirala ovaj telefon.

lg optimus g

Evo video klipa koji je Engadget uradio na licu mesta, može se bolje videti kakav je telefon:

Tags: baterijaIce Cream SandwichICSkameraLGLi-PolimerOptimus Gquad coreQualcomm

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

4 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Aj da mi neko kupi ovo 😀
    Zajebao je i S3 i HOX.. Nema sta da se prica, telefon je savrsen. Jedino sd kartica, al’ ono, ja imam i od 16 i 8, ni ovu od 8 nisam popunio(2,3 gb free). Odusevljen sam..

  • Pa ovo ce biti bolje nego i SGS3 I HOX !!

    Samo jos cijena ( oko 900e kod nasih operatera) 🙂

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *