Huawei na IFA predstavio Mate S sa ekranom koji detektuje jačinu dodira po ekranu

Objavila u 03/09/2015 u 20:52

Nakon Ascend Mate 7, Huawei je predstavio Mate S na IFA sajmu u Berlinu, novi flagship velikog ekrana. Prethodnih godinu i po dana Huawei je izbacivao na tržište odlične telefone, veoma dobrog dizajna i sada su nastavili tim trendom. Mate S ima kompletno metalno kućište. Sam dizajn telefona je mešavina HTC One M7 i Huawei  Ascend Mate 7 i izgleda odlično!

Huawei Mate S

Ok ajde da vidimo specifikaciju:

  • Android 5.1.1 Lollipop sa Emotion UI 3.1
  • Displej 5.5 inča AMOLED ONCELL 1920x1080px
  • Procesor Hisilicon Kirin 935, Octa Core: Quad 2.2GHz + Quad 1.5GHz
  • Memorije 32 GB i 3GB RAM
  • Zadnja kamera 13 MP sa AF, BSI, F2.0, OIS i dual flešom
  • Prednja kamera 8 MP sa FF, BSI, F2.4
  • Senzori: akcelerometar, kompas, žirosko, Ambient Light Sensor, HALL (senzor pokreta), senzor blizine
  • GPS kompatibilan sa GPS/Beidou/GLONASS/AGPS
  • NFC
  • Baterija je od 2700 mAh Litijum polimer

Telefon je debljine 7.2 milimentra i težak svega 156 grama. A biće dostupan u 4 boje. Telefon ima i mogućnost upotrebe microSD kartice. Na nekim tržištima biće dostupna verzija za dve SIM kartice.

Force Touch

Ipak ono što je kod ovog telefona BIG THING je da je Huawei prva kompanija koja je predstavila Force Touch na talefonu. To je zapravo ekran koji ima mogućnost detekcije jačine pritiska ekrana.

Sa ovom tehnologijom korisnici će moći da koriste telefona drugačije nego do sada. Na primer, ako jače pritisnu na sliku u galeriji ona se uvećava. Ili recimo kada se pritisne jače ekran u uglovima, aktiviraju se prečice za neke aplikacije. Ipak ova funkcionalnost Force Touch neće biti dostupna na svim modelima Mate S telefona. Nego će biti dostupna samo na premium liniji koja će se isporučivati sa 128GB interne memorije.

Huawei nudi 3 modela Mate S telefona: 32 GB, 63GB i 128 GB verziju sa Force Touch funkcionalnošću. Cene će biti 649 EUR za verziju od 32 GB i 699 EUR za verziju od 64 GB. Cena za ovaj model od 128GB biće kasnije objavljena. U zapadnoj Evropi, Mate S će krenuti na tržište 15. septembra.

Huawei Mate S Huawei Mate S

 

 

Tags: berlinForce TouchHuaweiHuawei Mate SIFA

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *