Aplikacije koje najviše utiču na bateriju, performanse i količinu potrošenih podataka

Objavio u 08/03/2015 u 3:26

Znatiželjni ste da otkrijete koje to aplikacije najviše utiču na bateriju ili brzinu vašeg telefona? AVG – kompanija koja se bavi anti-virus softverom, je objavila izveštaj u kojem se ispituje koje to Android aplikacije najviše crpe bateriju telefona, zatim usporavaju preformanse uređaja, kao i koje to aplikacije koriste najviše memorije u vašem uređaju.

AVG baterija

Što se aplikacija koje najviše utiču na bateriju tiče, prva dva mesta zauzimaju Samsungove bloatware aplikacije, Beaming and Security Policy Updates. A dok se na trećem i četvrtom mestu nalaze Facebook i Waze.

Facebook je takođe dospeo na prvo mesto što se uticaja na preformanse telefona tiče, a aplikacije koje ga u stopu prate su Spotify, Instagram, Path kao i Amazon Android.

Prema AVG-u, najveću potrošnju data ima Daily Mail Online, a ovde se takođe opet pojavljuju i Facebook kao i Instagram i Spotify.

avg

Jedan od glavnih razlog za smanjeno trajanje baterije kao i povećano korišćenje podataka je to koliko je dugo aplikacija instalirana na uređaju. Što je aplikacija duže na uređaju, pogotovu kada su aplikacije za društvene mreže u pitanju, one će sakupljati veće i veće blokove podataka, zatim tu je i zanemarivanje čišćenja keš memorije s’ vremena na vreme, kao i nove funkcije koje stižu sa ažuriranjima koje takođe utiču na performanse kao i na memoriju uređaja.

Pa šta treba uraditi kako bi se smanjio uticaj ovih aplikacija na bateriju i performanse telefona? Pa jednostavno, smanjite osvetljenost ekrana, čistite keš s’ vremena na vreme i podestite koliko će se često aplikacije ažurirati i proverite i podesite podešavanja za lokaciju.

Via BGR

Tags: AVGbaterijafacebookperformanse

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *