Samsung zabeležio prvi pad u tromesečnim prihodima posle dve godine

Objavio u 24/01/2014 u 10:43

Samsung je danas izneo finansijske rezultate za četvrti kvartal 2013. godine iz kojih se vidi pad prihoda na tromesečnom nivou. Ovo je prvi put nakon dve godine da je gravitacija nadvladala i povukla grafik na dole.

Od oktobra do decembra prihodi su bili 7,7 milijardi dolara, što je za 6% manje u odnosu na isti period prošle godine. Kao glavni razlog je zapravo isplata bonusa zaposlenima od 745 miliona dolara.

Samsung Mobile Division je zabeležio pad operativne dobiti od 18% u odnosu na treći kvartal, a razlozi za to mogu biti novi iPhone, Moto X, Moto G, Nexus 5 i LG G2. Galaxy S4 je izašao početkom prošle godine i Samsung nije ostvario očekivanu prodaju istog.

Tags: 2013prihodisamsung

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Ne zasluzuju cenu koju drze, ako cemo realno. I oni i Htc, drze previsoke cene. Uglavnom je to zbog brenda. Iako ranije nisam bio ljubitelj drugih marki, manje popularnih naprimer, kada je jedan clan moje porodice uzeo Alcatel One Touch Idol X, shvatio sam da gresim. Definitivno slican s4orci, i premium modelima, a skoro duplo jeftiniji. Sledeci telefon verujem da ce mi biti Alcatel ili nesto slicno, gde je najbolji odnos ulozenog i dobijenog. PS: ocekujem dalje padove Samsunga, jer kao i Htc nisu shvatili da nije dovoljno samo povecavati brojke! Dici cenu u nebesa i ocekivati konstantan rast profita.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *