Kompanije Cisco i Samsung Electronics sklopile su sporazum o kros-licenciranju patenata

Objavila u 06/02/2014 u 17:03

Kompanije Cisco i Samsung Electronics sklopile su sporazum o kros-licenciranju patenata koji odmah stupa na snagu.

Obe kompanije su u sklopu ovog sporazuma ostvarile pristup portfoliju vodećih patenata druge kompanije, što pokriva širok opseg proizvoda i tehnologija. Sporazum, koristan za obe strane, odnosi se na postojeće patente obe kompanije, kao i na one koji će se pojaviti u narednih deset godina.

Ovaj tip sporazuma u oblasti patentiranja smanjuje rizik od potencijalnih tužbi i premešta fokus na inovacije kod budućih proizvoda i servisa.

„Inovacije u savremenom okruženju prečesto guši preveliki broj sudskih postupaka“, izjavio je Den Leng, potpredsednik odeljenja za intelektualnu svojinu u kompaniji Cisco. „Kros-licenciranjem portfolija patenata kompanije Cisco i Samsung preduzimaju značajne korake kako bi preokrenule taj trend i unapredile inovacije i slobodu funkcionisanja.“

„Radujemo se saradnji sa kompanijom Cisco“, rekao je dr Sengo An, direktor centra za intelektualnu svojinu u kompaniji Samsung Electronics. „Očekujemo da će ovaj sporazum za rezultat imati obostrani napredak i da će od njega koristi imati korisnici obe kompanije širom sveta.“

via Zvanično saopštenje

Tags: CiscolicenciranjeljubavpatentisamsungsaradnjasporazumSuđenje

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *