HTC u manjem gubitku, vraćaju se u život

Objavio u 07/01/2014 u 8:00

HTC je na lošem finansijskom putu. Četvrti kvartal je opet pokazao loše brojke, ali ipak bolje nego ranije. Sa prodajom svog udela u Beats licenci, HTC se vraća u “pozitivne” cifre.

Četvrti kvartal 2013., HTC je imao gubitak od oko 52 miliona dolara. Ako to uporedimo sa trećim kvartalom 2013. kada je gubitak bio oko 100 miliona, izgleda da se stvari popravljaju. I pored prodaje Beats-a, izgleda da se HTC vraća na šine jer je neto zarada 10,3 miliona dolara (iskreno mi nije jasna kalkulacija, al ajd).

Iako nijedan gubitak nije dobar, čak i kada imamo neto dobitak od ~10 miliona, ipak nije sunovrat. HTC je uspeo da stabilizuje situaciju, praveći različite varijante One modela za različita tržišta širom sveta. Izbacivanje Beats je još jedan promašaj kog su se odrekli. Međutim, ima tu još da se radi da bi se stvari vratile bar na pozitivnu nulu.

Nedavno ih je tužila Nokia, a čelnici im odlaze. CEO Peter Chou je obećao da će da zauzme centralnu poziciju, međutim predsedavajuća Cher Wang je takođe postala uključena u ovaj problem. One je odličan telefon, One Two će nadam se biti uspeh, ali HTCu zaista treba malo više od toga da bi se izdigao iz pozicije u kojoj se nalazi.

[via SlashGear]

Tags: Beats Audiohtcprihodisunovrat

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *