Sony predstavlja novu generaciju SmartBand

Objavila u 20/08/2015 u 13:34

Evo danas je u Tokiju Sony predstavio SmartBand 2, novu generaciju narukvice koja pruža informacije o vašem opštem stanju, nivou stresa i nivou fitnesa. Ja imam SmartBand prethodnu verziju i mogu da kažem da je to uređaj koji zaista oktriva više o vašem dnevnom ritmu. Mislim da je odlična za ljude koji imaju dnevne rutine i koji žele da saznaju nešto više o njima samima.

“Okupili smo se kako bismo kreirali najnapredniji nosiv uređaj u ovoj kategoriji tržišta – SmartBand 2 ima kapacitet da pruži bitne biometrijske podatke za korisnike u okviru LifeLoga” rekao je Kaz Tajima, Senior Vice President, Head of UX Creative Design and Planning u Sony Mobile Communications. “Ne samo da predstavlja moćnu viziju kako korisnici mogu naučiti više o njima samima- omogućava nam takođe da istražujemo uzbudljive nove mogućnosti sa partnerima za razvoj.”

Smartband narukvica je zapravo mali uređaj koji se postavlja u narukvicu i tako uvek nosi na ruci. Akcelerometar i senzori za ritam srca SmartBand-a rade zajedno kako bi pratili promenljivost u pulsu i srčanom ritmu omogućavajući vam da se utvrdi sveukupni nivo fitnesa, uzbuđenja i sresa tokom dana.

SmartBand 2 automatski prati aktivnosti kao što su hodanje, trčanje i druge treninge dok mapira brzinu otkucaja srca tokom svake aktivnosti. Sony-jeva Lifelog aplikacija pomaže da pratite kako napredujete, uz komparativne preglede. Smartband 2 pruža uvid o snu uz automatsku detekciju sna.

Za prikazivanje notifikacija poziva, poruka, emaila ili tvita koriste se LED lampice. Narukvica može i suptilno da vibrira za ove notifikacije. Dopušta vam da lako kontrolišete muziku na vašem pametnom telefonu ili tabletu uz jednostavno tapkanje ekrana za puštanje, pauziranje ili preskakanje određenih numera.

Takođe kada se odaljite 10 metara od telefona ili tableta, narukvica će vibrirati da vas upozori na to. Takođe, SmartBand 2 postiže pun kapacitet baterije za otprilike sat vremena i baterija traje do dva dana.

Sa silikonskom zaštitom, trajanjem baterije do 2 dana i IP68 vodootpornošću- uprkos microUSB-u bez poklopca – SmartBand 2 može biti nošen bilo gde i bilo kada.

SmartBand 2 će biti dostupan crnoj i beloj boji prilikom lansiranja uz dve dodatne jarke boje koje će se pojaviti kasnije – roza i indigo. Kako je zadržano isto kompaktno ‘’jezgro’’ kao na SmartBand-u, možete ga nositi i sa prvobitnim narukvicama i narukvicama drugih proizvođača.

SmartBand 2 pojaviće se u 60 zemalja širom sveta, od jeseni 2015. godine.

Tags: dizajnGedžetJapanLifelognarukvicanosivi uređajSmartband 2SonyTokio

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *