Samsung proširio portfolio pametnih satova sa novim Gear Live

Objavila u 28/06/2014 u 12:00

Pre nego što je Samsung u februaru predstavio Samsung Galaxy S 5 i nove pametne satove sa Tizen operativnim sistemom, šuškalo se da će ipak jedan sat biti Android. I onda na predstavljanju u februaru nisu predstavili ni jedan “nosivi uređaj na telu” koji pogoni Android. Sva tri su bila sa Tizen operativnim sistemom. I sada se desilo da na Google I/O konferenciji se samo odjednom pojavio Gear Live pametni sat sa Android Wear operativnim sistemom.

Testirala sam Gear 2 Neo sa Tizenom nedavno i ono što je kolega eboye zamerio, bilo je: “Šta, nema glasovne komande? Bezveze.” Tako da evo Samsungovog pametnog sata koji ima i glasovne komande i najbolji operativni sistem (na Srbodroidu ste ;).

Evo i izjave JK Shin iz Samsunga i Sundar Pichai iz Google:

„Samsung je lider na brzorastućem tržištu nosivih uređaja. Predstavljanjem novog Gear Live, korisnicima želimo da omogućimo još veći izbor jednostavnih i intuitivnih pametnih satova“, izjavio je JK Shin, predsednik IT & Mobile Communications dela kompanije Samsung Electronics, i dodao: “Kroz našu dugogodišnju saradnju s Googleom, uspešno smo objedinili mogućnosti Android Wear operativnog sistema u Gear Live. Siguran sam da ćemo, kroz nastavak saradnje sa Googleom, proširiti tržište pametnih nosivih uređaja i pozitivno uticati na živote naših korisnika“.

„Pametni satovi koji koriste Android Wear operativni sistem omogućavaju korisnicima pristup informacijama u bilo kom trenutku“, rekao je Sundar Pichai, viši potpredsednik za Android, Chrome i aplikacije i dodao: „Izuzetno nas raduje saradnja sa kompanijom Samsung na predstavljanju Gear Live, uređaja koji sa visokom autonomijom baterije i izuzetnim ekranom donosi novo iskustvo pametnog sata“.

 

Gear Live ima Super AMOLED ekran od 1,63 inča i pravougaonog je oblika. Dostupan je u crnoj boji i boji vina. Dizajn sata je nešto drugačiji od njegove braće Gear 2 i Gear 2 Neo, od metala je. Elegantnji je i svedenijeg dizajna. Uređaj ima IP67 zaštitu od prašine i vlage. Opremeljen je žiroskopom, senzorom koji meri otkucaje srca, kompasom i akselerometrom. Ima Bluetooth 4.0 LE. Gear Live moći će da se poveže sa bilo kojim Android uređajem, pokretanim Android 4.3 ili novijim operativnim sistemom.

Tags: Gear LiveGoogle I/O 2014Samsung ElectronicsSundar PichaiSuper AMOLED

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *