Nova SHIELD Android TV konzola donosi 4K zabavu svakom domu

Objavila u 04/03/2015 u 16:22

San Francisko — Game Developers konferencija  — 4. mart, 2015.— NVIDIA je noćas predstavila NVIDIA® SHIELD™,  prvu Android™ TV konzolu na svetu koja donosi video sadržaje, muziku, aplikacije i neverovatne igre u vaš dom.

“SHIELD će promeniti način na koji uživamo u digitalnoj zabavi kod kuće,” izjavio je Jen-Hsun Huang, predsednik i izvršni direktor kompanije NVIDIA. “Reč je o veoma moćnom, efikasnom i naprednom uređaju za kućnu zabavu koji donosi najbolje iskustvo korišćenja Android TV-a, a može se transformisati i u ozbiljnu gejming mašinu. Ovaj uređaj je napravljen za igru.”

SHIELD koji dolazi sa SHIELD kontrolerom napravljen je za napredan gejming i predstavlja jedinstvenu platformu koja ima pristup velikom broju sjajnih igara.

Shield shield-remote shield

Kao prvo, više od 50 Android naslova koji su optimizovani za SHIELD biće  dostupni za preuzimanje, uključujući i AAA naslove poput Crysis 3, Doom 3®: BFG EditionT i Borderlands: TPS. Oni se mogu igrati na  žestokim brzinama zahvaljujući SHIELD Tegra X1 procesoru sa 256-jezgarnim GPU-om baziranim na Maxwell™ arhitekturi i 64-bitnom CPU-u.

Kao drugo, omiljeni AAA naslovi, uključujući igre na konzolama,  mogu biti strimovani uz pomoć GRID servisa za strimovanje zahtevnih igara. Uz pretplatnu cenu GRID će imati pristup za 50 naslova kao što su Batman: Arkham Origins, GRID 2 i Metro: Last Light Redux, sa dodatnim naslovima koji će biti dopunjavani svake nedelje.

Kao treće, GRID servis može biti korišćen za kupovinu i strimovanje novoobjavljenih AAA naslova poput Batman: Arkham Knight i The Witcher 3: Wild Hunt koji će biti dostupni kasnije u toku godine.

Neki od vodećih developera i izdavača igara su odlučili da podrže SHIELD i GRID servis.

“Neverovatna procesorska snaga Tegra X1 čipa nam je omogućila da prenesemo Doom 3: BFG na Android i jako smo uzbuđeni mogućnostima koje GRID donosi gejmingu.” – Tim Willits, studio director, id Software

 

“Ogromna snaga Tegra X1 procesora na Android TV platformi daje nam pristup daleko većoj publici i zadovoljstvo nam je da u partnerstvu sa kompanijom NVIDIA istražimo veliki broj uzbudljivih mogućnosti SHIELD-a kao što je recimo remaster klasičnog horora kao što je Resident Evil 5.” – Jun Takeuchi, managing corporate officer, CAPCOM

 

“SHIELD je definitivno stvoren za gejming i zahvaljujući Tegra X1 procesoru imamo igru kao što je The Witcher: Battle Arena na samom SHIELD-u. Uz GRID možemo da isporučimo nove hit igre fanovima istog trenutka.” – Benjamin Lee, The Witcher: Battle Arena lead producer, CDPROJEKT

 

Cena i dostupnost

SHIELD će biti dostupan od maja sa početnom cenom na tržištu SAD-a od $199 u paketu sa bežičnim kontrolerom. Opcioni dodaci uključuju dodatne kontrolere, daljinski upravljač i držač za vertikalnu orijentaciju konzole.

 

https://www.youtube.com/watch?v=r9Yu3u8yl9I

 

Specifikacije

 

Procesor:                             NVIDIA Tegra X1 procesor sa 256-core Maxwell GPU uz 3GB RAM

Video karakteristike:     4K Ultra-HD Ready sa 4K reprodukcijom i snimanjem do 60 fps (VP9, H265, H264)

Audio karakteristike:      7.1 i 5.1 surround zvuk sa pass through mogućnostima preko HDMI Audio reprodukcija visoke rezolucije do 24-bit/192kHz preko HDMI i USB Upsample visoke rezolucije do 24-bit/192hHz preko USB

Skladišni prostor:         16GB

Wireless:                             802.11ac 2×2 MIMO 2.4 GHz i 5 GHz Wi-Fi, Bluetooth 4.1/BLE

Portovi:                               Gigabit Ethernet, HDMI 2.0, Dva USB 3.0 (Type A)2, Micro-USB 2.0, MicroSD slot (podržava 128GB kartice), IR Receiver (kompatibilan sa Logitech Harmony)

Igračke karakteristike:    NVIDIA GRID striming servis, NVIDIA GameStream™

Težina i veličina:                           Težina: 23oz / 654g, Visina: 5.1in / 130mm, Širina: 8.3in / 210mm, Dubina: 1.0in / 25mm

Tags: igračka konzolakućna upotrebaMaxwell GPUnvidiaNVIDIA Tegra X1tegra

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *